ZALİMLERE İDAM DAHİL EN AĞIR CEZA GÜNDEME GELMELİDİR

Kayserimizde ve ülkemizde her gün onlarca cinayet işleniyor. İnsanlar ya sokak ortasında ya kaçırılarak ya da daha farklı şekillerde hunharca katlediliyor. Analar ağlıyor, babalar feryat ediyor. Çoğu zaman arkada gözü yaşlı dullar ve yetimler kalıyor.

Bu cinayetlerin hiç biri bizleri 1,5 yıl önce bayramda sevinçle şeker toplamak için evlerinden ayrılan, bu zamana kadar akıbetleri belli olmayıp kısa süre önce acımasızca katledilerek gömüldüğü anlaşılan Kayserili yavrularımız kadar bizleri üzmedi.

1,5 yıl boyunca anne ve babalarının ümitle güzel haberlerini beklediği günahsız minik yavrular, Dilruba ve Ahmet Tuna TEKİN kardeşler ile Türkan Ay'ın, sadist ve gözü dönmüş psikopat katil tarafından hakaret edilerek acımasızca öldürülüp toprağa gömülmesi ve katilin yakın komşu çıkıp, hiçbir şey yapmamış gibi aramızda dolaşması bizleri derin bir acıya gark edip düşünmeye sevk etti.

Acaba! Toplumumuzun bir parçası olan bu cani ruhlu insanlar nasıl yetişiyor? Eğitim sistemimizin çarpıklığımı, sahipsizlik mi, ilgisizlik mi yoksa iletişim araçlarının yanlış kullanımı mı bu ruh hallerinin yetişmesine ve aramızda dolaşmasına ortam hazırlıyor. Başımızı ellerimizin arasına koyup düşünmenin, bu katil ruhların üremesindeki payımızın ne olduğunu akletmeye çalışıp, kendimizi hesaba çekmenin zamanı geldi ve geçiyor diye düşünüyorum.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak; sadist ve acımasız katil tarafından katledilen yavrularımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyor, bu tip insanlık suçu işleyenlere idam cezası dahil, yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezanın verilmesi ve topluma ibret olması açısından, ağırlaştırılmış cezaların halkın oyuna sunulması için Türkiye Büyük Millet Meclisini göreve davet ediyoruz.

Bizler Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları, başta Sivil Toplum Kuruluşlarımız olmak üzere eğitim kurumlarımızın sorumluları, Yerel yöneticilerimiz, Muhtarlar, Apartman yöneticileri, Cemaatler ve Vakıfların sorumlularını göreve davet ediyor.

Diyoruz ki! Gelin çevremizi kontrol edelim. Yanı başımızda ki psikopat ve katil adaylarını tespit edip, suç işlemeden onlara sahip çıkıp, onları uçurumun kenarından çekip kurtaralım. Unutmayalım suçlamak kolay ama suçlu adayını tespit edip onları normal hayata kazandırmak emek ister, ilgi ister. Çevremizdeki insanlara sahip çıkalım ki! onlar yeni katiller ve insanlık düşmanları olarak yetişmesin. İnsanlarımız ve minik yavrularımız katiller eliyle heder olup gitmesin.

Kayseri Gönüllü Kültür

Teşekkülleri Sözcüsü