ZULÜM RAMAZAN TANIMADI

Müslümanlara göre hayır ve bereket ayı olan Ramazanda da zulüm bitmedi, artarak devam etti.

Bugün Çin Halk Cumhuriyetinin yönetimi altında bulunan Doğu Türkistan da Müslüman Uygurlar, Ramazan ayında oruç yasağı ve namaz yasağının dışında diğer birçok alanlarda uygulanan yasaklar sebebiyle öz vatanlarında parya muamelesine maruz kalıyorlar.

Türkiye’nin komşusu Suriye’de kendi halkının katili Beşer ESED, onun katliam ortakları olan Rusya, ABD ve İran’ın karadan ve havadan masum insanlar üzerine bombalar yağdırması sonucu tüm dünyanın gözü önünde günlük yüzlerce insanın öldürüldüğü acımasız bir katliam yaşanıyor.

2013 yılından bugüne eli kanlı Sisi cuntasının zulmü altında inleyen Mısır’da, Müslüman Kardeşler üyelerine yönelik öldürme, hapsetme ve idama mahkum etme yolu ile devam eden acımasız ve hukuksuz zulüm ne yazık ki Ramazan ayında da devam etti. Filistin halkına yönelik katliamları ile sabıkası oldukça kabarık olan İsrail’in masum Filistin halkına yönelik hava ve kara saldırıları sonucu Ramazan ayında insanların evlerinin başına yıkıldığı, katledildiği ve hapislerde çürütüldüğüne şahitliğimiz Ramazanda da devam etti.

Uzak Doğunun garip ve sahipsiz ülkesi Arakan’da Burma yönetiminin ve Budist militanların acımasız saldırı ve sindirme çabaları sonucu Arakan Müslümanları Ramazan ayında da zulme uğramaya devam etti.

Bunların yanında Bengaldeşte Müslüman liderlere yönelik hukuksuz idam karaları ve idamlar, Tacikistan yönetiminin ülke Müslümanlarına yönelik baskıları, Afganistan’da farklı saldırılarla devam eden katliamlar, Irak’ta mezhep çatışmaları sonucu her gün onlarca insanın katliama maruz kalması, Yemen’de burayı aratmayan çatışmalar, Türkiye’de temmuz 2015’ten bu yana devam eden PKK saldırıları ile başlayan çatışmalar sonucu meydana gelen ölümler ve yaralanmalar ne yazık ki bu Ramazan ayında da insanlığı utandıran saldırılar olarak gündemdeki yerini aldı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! İnsanlığa karşı işlenen bu zulümlerden Filistin, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan ve Arakan’da yaşananları düzenlediğimiz fotoğraf sergisiyle kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Temennimiz içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı hürmetine zulümlerin sona emesi için mahşeri vicdanın harekete geçmesidir.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-06-30